"Välkommen hem Max"-tårta med mustaschtema

Hej,
Nu har jag äntligen fått tillfälle att baka ännu en tårta. Denna gången blev det en tårta med sockerkasbottnar, jogubsmousse, vaniljglasskräm och citronsmörkräm. Tårtan är täckt i marsipan och dekorationer är gjorda i både sugarpaste och marsipan.

 

 



Lovar att skriva recepten på sockerkasbottnarna, Jordgubbsmoussen och vaniljglasskrämen senare, receptet på citronsmörkrämen hittar ni i inlägget om bitårtan // M


Recept: Sockerkaksbottnar (24cm form):


Ingredienser:

♥ 4 ägg
♥ Vetemjöl
♥ Socker
♥ 1,5 tsk bakpulver

Utförande:

Ta fram 3 st likadana, likastora glas. Knäck äggen i ett av dem. Häll upp lika mycket socker i det andra glaset och lika mycket mjöl i det tredje. I det tredje glaset tillsätts också bakpulvret.

Sätt ugnen på 175°. Vispa samman sockret och äggen tills det blir vitt och pösigt, vispa länge för att få en luftig kaka. Rör ner innehållet från det tredje glaset försiktigt i ägg-sockerblandningen. Stjälp upp smeten i en smörad och brödad form. Grädda på nedersta falsen i ca 25-30 min. Känn med en brödsticka så att kakan inte är kladdig. Öppna aldrig ungsluckan under de första 20 min för då riskerar tårtan att sjunka ihop.


Recept: Jordgubbsmousse:


Ingredienser:

♥ 300g jordgubbar
♥ 2-4 msk marsanpulver
♥ 1dl vispgrädde

Utförande:

Mixa jordgubbarna, tillsätt marsanpulver tills jordgubbssmeten får önskad konsistens. Vispa vispgrädden och häll över den i jordgubbssmeten, rör om.


Recept: Vaniljglasskräm:


Ingredienser:

♥ 2 dl mjölk
♥ 5 msk marsanpulver
♥ 2 dl vispgrädde

 

Utförande:

Rör ihop mjölk och marsanpulver, låt stå och stelna i kylskåp i nån min. Vispa vispgrädden till önskad konsistens och rör ner den i vaniljkrämen.


Jordgubbsmoussen och vaniljglasskrämen var väldigt enkla att göra och smakar super gott // M



Kommentarer
Heidi

TACK för alla tips!

ska göra min doptårta imorgon, jag gjorde ett par converse sneakers igår, blev faktiskt bra! =)



lycka till m din tårta!



/Heidi

2011-04-08 @ 21:37:03


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0