Tårttävling - Pimp my tårta

Hej!
Jag är med i tårttåvlingen Pimp my tårta, gå gärna in och rörsta på mitt bidrag:
http://www.pimpmytarta.se/?id=475

Jag tävlar med en tårta som jag gjorde i sommras och som jag själv tycker är en av mina finaste tårtor. Ni kan läsa mer om tårtan här.
Om ni lägger en röst och en motivering har även ni chansen att vinna tårtor från Almondy.

Sommartårta

I sommras då jag satt och kollade på lite olika tårtsidor på facebook, blev jag inspererad av att göra några ugglor. Så jag satte mig och pysslade och gjorde tre stycken. När jag hade gjort dessa blev det även några bin och så var jag bara tvungen att testa mina nya utstickare som jag beställt från Kina. Där satt jag med massor av dekorationer till en tårta, så jag beslöt mig för att slänga ihop en enkel liten tårta. Jag ville gärna göra en vårningstårta så jag valde att göra en sockerkaksbotten som var 16 cm och en som var 12 cm i diameter. Dessa fyllde jag sedan med en blåbärsmousse, spacklade dem med en vaniljsmörkräm och täckte dem med ljusgul-färgad marsipan. Tårtorna ställdes på varandra med stöd av avbrutna grillspettspinnar.

Denna tårtan är en av dem jag är mest nöjd med. Hoppas att ni också tycker om den!

Hallonmousse & kladdkakstårta

I torsdags var jag på en fest och självklart ville jag ta med en tårta. Tanken var först att göra en vanlig tårta med sockerkaksbottnar och allt ting, men tiden räckte inte riktigt till så jag beslöt mig för att göra en lite enklare tårta. Det blev en tårta som bestod av en kladdkaksbotten, ett lager hallonmousse och överst gjorde jag ett hallon och persiko geletäcke (det är det bästa ordet jag kommer på för tillfället).
 
Kladdkakan och hallonmoussen har jag gjort förr, enda skillnaden denna gången var att jag passerade hallonen för att få ett finare utseende på tårtan. Baka kladdkakan enligt receptet, låt svalna. Förbered hallonmoussen och häll den försiktigt över kladdkakan, du kan med fördel använda en justerbar ring runt tårtan. Ett tips är att olja in ringen med smaklös olja för att tårtans kanter lättare skall säppa då du tar av den. Ställ in tårtan i kylskåp och låt hallonmoussen stelna innan du häller på geletäcket.
 

Recept: Hallon och persiko geletäcke
 
Ingredienser:
♥ 2 blad gelantin
♥ 100 g hallon
♥ 1 tsk persikolikör
♥ syltsocker erfter smak
♥ vaniljsocker efter smak
 
Utförande:
Passera hallonen, förbered gellatinblanden enligt anvisningarna på paketet. Värm de passerade hallonen i en kastrull på spisen och smält gelatinbladen här i. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt persikolikör och socker efter smak.
Låt svalna lite och häll försiktigt såsen över tårtan, i detta fallet hallonmoussen.

 
Tårtan var otroligt god och uppskattad. Jag beslöt mig till och med att göra en till dagen efter som det bjöds på på en kräftskiva. Så här såg den ut:
 

Examenstårta

Två av mina närmaste vänner, Madde och Johanna, tog sin masterexamen i Kemiteknik inte för så länge sedan, i helgen hade de sin examensfest och självklart hade jag bestämt mig för att göra en examenstårta som present till dem. Till saken hör den att jag och min vän Tove länge hade pratat om att göra en tårta tillsammans, vilket nu passade utmärkt.

Jag hade tänkt ganska länge på denna tårtan och inte riktigt bestämt mig hur jag skulle utforma den, det jag var helt säker på var att jag ville göra en våningstårta. En våningstårta blev det såklart och designen kom jag på dagen innan tårtbaket, nämligen att göra som en spelplan som ringlade sig upp längs tårtan där alla kurser var inkluderade och målet var "Master of science". Tårtan skulle även vara decorerad med lite typiska Chalmersminnen, dessa kom jag och Tove på under tårtbyggandet. Det resulterade i: en surfing bird, Häks hängslebyxor, slotsburkar, vinflaska, vigselringar, blue balls glas,

Tårtan innehöll sockerkaksbottnar, en citronfromage och en jordgubbsmousse med färska svenska skivade jordgubbar på. Tårtorna var spacklade med vaniljsmörkräm och täckta med vit kavlingsmarsipan. Dekorationerna var gjorda i sugarpaste och texten är skriven med en penna med ätbar färg.
 
Otroligt nöjd blev jag och det blev även mina vänner. Grattis än en gång till examen tjejer!
RSS 2.0