Cheesecakebrownie tårta
I tisdags var D:s föräldrar och bror här på middag. Vilket gav mig changsen att testa ett nytt recept på en kaka, vilket verkligen inte gjorde mig ledsen =)
Det blev en Cheesecakebrownie tårta:
Här kommer receptet för den som också vill baka denna goa kaka:
Ingredienser:
Kaksmet:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra och ströbröda en rund form ca 23 cm i diameter.
Kaksmet: Smällt smör och choklad under omrörning tills det blir en jämn smet. Ta bort smeten från värmen och rör i sockret. Tillsätt sedan ägg och mjölk och vispa ordentligt. Tillsätt mjölet och blanda om. Häll sedan smeten i formen och grädda i ugnen i ca 25 min. Ta ut kakan och sänk ungstemperaturen till 150 grader.
Topping: Vispa samman färskost, socker, ägg och vaniljsocker. Häll i yoghurten och blanda om.
Häll toppingen på kakan och sätt in den i ugnen i 45-55 min. Då kakan är klar skall den kylas hällst i minst 4 h innan servering, kan med fördel stå över natten i kylskåp.
Kommentar: jag följer nästan aldrig recept rakt av, men receptet ovan är orginalreceptet.
Om ni bakar denna så hoppas jag att den blev lika bra som min //M
Det blev en Cheesecakebrownie tårta:
Här kommer receptet för den som också vill baka denna goa kaka:
Ingredienser:
Kaksmet:
- 125 g smör
- 2 dl vetemjöl
- 125 g mörk choklad
- 2,25 dl strösocer
- 2 ägg
- 0,5 dl mjölk
- 500 g färskost
- 1,5 dl strösocker
- 3 ägg
- 1 tsk vaniljsocker
- 1,25 dl naturell yoghurt
Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra och ströbröda en rund form ca 23 cm i diameter.
Kaksmet: Smällt smör och choklad under omrörning tills det blir en jämn smet. Ta bort smeten från värmen och rör i sockret. Tillsätt sedan ägg och mjölk och vispa ordentligt. Tillsätt mjölet och blanda om. Häll sedan smeten i formen och grädda i ugnen i ca 25 min. Ta ut kakan och sänk ungstemperaturen till 150 grader.
Topping: Vispa samman färskost, socker, ägg och vaniljsocker. Häll i yoghurten och blanda om.
Häll toppingen på kakan och sätt in den i ugnen i 45-55 min. Då kakan är klar skall den kylas hällst i minst 4 h innan servering, kan med fördel stå över natten i kylskåp.
Kommentar: jag följer nästan aldrig recept rakt av, men receptet ovan är orginalreceptet.
Om ni bakar denna så hoppas jag att den blev lika bra som min //M
Kommentarer
Tove
Den där måste jag testa, ser sjukt god ut :)
Hihi, jag kan inte heller följa recept rakt av, de går liksom bara inte :P
Trackback