Blåbärsmousse

Receptet räcker till att fylla en rund tårta med diametern 24 cm. Det blir ett ganska så tjockt lager mousse men jag tycker att det är alldeles lagom =)

Ingredienser:

♥ 200 g blåbär (frysta eller färska)
♥ 0,75 dl socker
♥ 1 tsk vaniljsocker
♥ 4 gelatinblad
♥ 100 g färskost
♥ 2 dl vispgrädde

Utförande:
Blåbärsmoussen görs på liknande sätt som hallonmoussen. Börja med att blötlägga gelatinbladen i kallt vatten. Mixa blåbären och ta ut en del av moset som du sedan värmer så att gelatinbladen kan smälta i det. Blanda restrerande blåbärsmos med socker, vaniljsocker och färskosten. Tillsätt gelatinblåbärsmoset, rör om ordentligt. Vispa vispgrädden och rör sedan ner den försiktigt i blåbärsmoset, tills allt är homogent. Blåbärsmoussen är klar att använda =)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0