Lycklig

För ganska många veckor sedan såg jag på en bakblogg en som hade ett så fint förkläde, märket var GreenGate. Jag kollade upp var man kunde få tag på produkter från GreenGate och hittade en affär, nu äntligen har jag haft tid att besöka denna underbara affär. Råkade få med mig några grejer hem =)



Vill redan dit igen =) Om ni vill kolla affärens hemsida så kommer den här.

"Välkommen hem Max"-tårta med mustaschtema

Hej,
Nu har jag äntligen fått tillfälle att baka ännu en tårta. Denna gången blev det en tårta med sockerkasbottnar, jogubsmousse, vaniljglasskräm och citronsmörkräm. Tårtan är täckt i marsipan och dekorationer är gjorda i både sugarpaste och marsipan.

 

 



Lovar att skriva recepten på sockerkasbottnarna, Jordgubbsmoussen och vaniljglasskrämen senare, receptet på citronsmörkrämen hittar ni i inlägget om bitårtan // M


Recept: Sockerkaksbottnar (24cm form):


Ingredienser:

♥ 4 ägg
♥ Vetemjöl
♥ Socker
♥ 1,5 tsk bakpulver

Utförande:

Ta fram 3 st likadana, likastora glas. Knäck äggen i ett av dem. Häll upp lika mycket socker i det andra glaset och lika mycket mjöl i det tredje. I det tredje glaset tillsätts också bakpulvret.

Sätt ugnen på 175°. Vispa samman sockret och äggen tills det blir vitt och pösigt, vispa länge för att få en luftig kaka. Rör ner innehållet från det tredje glaset försiktigt i ägg-sockerblandningen. Stjälp upp smeten i en smörad och brödad form. Grädda på nedersta falsen i ca 25-30 min. Känn med en brödsticka så att kakan inte är kladdig. Öppna aldrig ungsluckan under de första 20 min för då riskerar tårtan att sjunka ihop.


Recept: Jordgubbsmousse:


Ingredienser:

♥ 300g jordgubbar
♥ 2-4 msk marsanpulver
♥ 1dl vispgrädde

Utförande:

Mixa jordgubbarna, tillsätt marsanpulver tills jordgubbssmeten får önskad konsistens. Vispa vispgrädden och häll över den i jordgubbssmeten, rör om.


Recept: Vaniljglasskräm:


Ingredienser:

♥ 2 dl mjölk
♥ 5 msk marsanpulver
♥ 2 dl vispgrädde

 

Utförande:

Rör ihop mjölk och marsanpulver, låt stå och stelna i kylskåp i nån min. Vispa vispgrädden till önskad konsistens och rör ner den i vaniljkrämen.


Jordgubbsmoussen och vaniljglasskrämen var väldigt enkla att göra och smakar super gott // M

Gryta med kykling & bacon

Hej, nu har jag provat att göra en ny gryta, jag blev så nöjd med den förra så var bara tvungen att göra en ny. Denna gången hade jag mest kyckling och bacon i frysen så det fick bli en sådan gryta.




Recept:

Ingredienser:

♥ 3 små kyckling filéer
♥ 1 paket bacon
♥ 1 lök
♥ ½ paprika
♥ ½ squash
♥ 1 vitlöksklyfta
♥ 2 dl créme fraiche
♥ Kryddor: tex salt, peppar, paprikapulver, chilipulver, mejram

Att servera till:
♥ pasta

Utförande:
Skär kyklingen och baconet i lagom stora bitar, jag skar mina i portionsbitar så att man skall slippa dela dem, häll över i grytan och stek dem. Klyfta löken och häll över den i grytan. Tärna squashen och skiva paprikan tillsätt även dessa. Krydda. Då allt har fått lite stekyta kan créme fraichen tillsättas, låt koka i nån minut. 

Smaklig måltid //M

Gryta med Fläskkotlett

Hej, hade lite problem att komma på vad jag skulle äta till middag idag, hittade ett paket med fläskkotletter i frysen och tog fram dessa. Men vad kan man göra med fläskkotletter, självklart kan man steka dem och kanske piffa upp dem med någon marinad, men detta lät tråkigt. Istället beslöt jag mig för att göra en gryta.



Recept:

Ingredienser:

♥ 3 fläskkotletter
♥ 1 lök
♥ 1 paprika
♥ 1 vitlöksklyfta
♥ 1 liten purjolök
♥ 2 dl créme fraiche
♥ 2 grädde
♥ soja
♥ Kryddor: tex salt, peppar, paprikapulver, chilipulver, mejram
♥ smör att steka i

Att servera till:
♥ pasta

Utförande:
Stek klyftad lök och skivad paprika i kastrullen, häll över i en skål. Stek tärnade fläskkotlettbitar tills de fått färg, krydda med salt och peppar. Tillsätt créme fraiche, grädde, paprikan & löken, skivad purjolök & hakad vitlök till grytan. Låt koka upp, tillsätt soja och krydda. Låt grytan stå och puttra en stund under lock, så att purjolöken blir lagad.

Smaklig måltid //M

Semlor

Nybakade semlor på semeldagen, kan det bli bättre?


RSS 2.0