Kladdkaka
Grundreceptet är taget från Arlas recept på kladdkaka. Sedan har jag gjort vissa modifikationer.
Ingredienser:
♥ 100 g Margarin eller smör
♥ 2 1/2 dl strösocker
♥ 2 ägg, jag brukar använda medelstora
♥ 1 1/2 dl vetemjöl
♥ 3 msk kakao
♥ 1 tsk vaniljsocker
Utförande:
Börja med att sätta ugnen på 175°C. Smält smöret i en kastrull eller i mikron. Tillsätt socker och ägg, blanda väl. Rör ner vetemjöl, kakao och vaniljsocker. Smörj och bröda en form, helst en med löstagbar kant. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 20 min. Grädda kortare tid om du vill ha en kladdigare kaka.
Tips:
Om du gillar kokos (vilket jag gör) så är det väldigt gott att tillsätta lite kokos till smeten innan kakan gräddas. Kokos kan även användas istället för ströbröd i formen.
Ingredienser:
♥ 100 g Margarin eller smör
♥ 2 1/2 dl strösocker
♥ 2 ägg, jag brukar använda medelstora
♥ 1 1/2 dl vetemjöl
♥ 3 msk kakao
♥ 1 tsk vaniljsocker
Utförande:
Börja med att sätta ugnen på 175°C. Smält smöret i en kastrull eller i mikron. Tillsätt socker och ägg, blanda väl. Rör ner vetemjöl, kakao och vaniljsocker. Smörj och bröda en form, helst en med löstagbar kant. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 20 min. Grädda kortare tid om du vill ha en kladdigare kaka.
Tips:
Om du gillar kokos (vilket jag gör) så är det väldigt gott att tillsätta lite kokos till smeten innan kakan gräddas. Kokos kan även användas istället för ströbröd i formen.
Kommentarer
Trackback