Annandagen

Idag blev det tidig uppgång för att få säga hejdå till älsklingen som åker till Hongkong idag. Men somnade sån tur var om igen då jag kom hem. Annas hade jag nog varit väldigt seg nu.
Tog mig en tur på stan idag, hittade inte så mycket mer än ändel grejer på akademibokhandeln som hade 50% utförsäljning på allt, så blev lite skolgrejer och några fina pennor.


Tror att jag igentligen borde packa nu, kanske skall skriva en pakningslista först och inviga en av de nya pennorna. Borde nog också kolla listan jag skrev igår om vad jag måste göra innan jag åker.


Men måste nog först bara visa gårdagens kanongoa och enkla middag; Pasta med kyckling och kantareller

Recept:
500 g Pasta
2 kyklingfiléer
kantareller
1 burk cream fraiche
lite grädde
lite vatten
timjan
salt
vitpeppar
Smör till stekning


kram //M

Julafton!

Äntligen Jul! Har varit så mycket innan jul att jag knapp hunnit andas. Så nu andas jag igen och njuter av att ha fått fira en sådan fin jul.
Blev först en tur till mina föräldrar men även mormor och farmor var där. Blev lite julklappsutdelning och sedan vidare till kusinerna, där blev det julbord och massa tjo och tjim =) alltid kul att träffa släkten. Då jag och min pojkvänn var lagom propmätta bar det av till min pojkvänns familj för att fira med dem. Sån tur var inte julbordet uppdukat då vi kom dit utan en härlig promenad stod på schemat. Då vi kom hem igen röda om kinder och näsa vankades det julmat. Med julklappsöppning och användning av julklapparna kunde inte kvällen bli mer perfekt, spelade spel och pratade in på natten.
Är så glad att jag har en sådan underbar framilj och "bonusfamilj" (om man kan använda detta uttryck för min pojkvänns familj).
Julkramar // M

Julmys med pepparkaksbak

Efter en ganska stressig dag så blev det tillsist pepparkaksbak =)
Blev också glöggprovning på årets glögg (som min pojkvän gjort), jag som annars knappt smakar på glögg tyckte faktist att detta var ganska gott och drack ett halft glas till iallefall min stora förvåning.
Här kommer några bilder på pepparkakorna:

Som ni ser blev det inte bara de traditionella pepparkaksformarna, utan egendesignade =)
Jag stod för de traditionella medans några av mina vänner kom på lite roligare former som ni ser.
Det skulle även byggts ett pepparkakshus som såg ut som en mickro men då inte limmet ville torka och vi var för lata för att göra smält socker så blev det tyvärr ingen pepparkaksmickro. Kanske blir nästa år...

Imorgon är det julafton skall bli väldigt mysigt!

Födelsedagsfirar helg =)

I helgen har det varit fullt upp med födelsedagsfirande. På lördagen firades jag och min mamma. Och eftersom jag inte längre är liten och bor hemma fick jag födelsedagspresenterna i lördags =)
Hade önskat mig gjutjärns stekpanna och gryta, och det fick jag (väldigt nöjd).
Så nu skall det lagas mat =)

Fick också två till temuggar till min samling, älskar motivet på dem;

Min mamma fick blommor och några lamskinns-handleds-skydd som hon hade önskat sig.

Men bäst av allt var ju inte presenterna utan sälskapet och maten =) Släkten var där och mamma hade lagat vinkokt lax och potatis. Till efterrätt blev det en chokladmousse tårta med knäck botten och självklart massa andra kakor mamma bakat. Ni kanske förstår vart jag har fått mitt mat och bak intresse.


80 års kalas!
Min morfar fyllde 80år, på söndagen, detta firades med champagne, anklevermousse, räkor, lax, löjrom, tårta, ingefärspäron med citronglass. Ja en väldigt lyckad 80 års dag. Det roligaste av allt var att Morfar var med och orkade hela två timmar, vilket var en enorm ansträngning för honom.

Färdigtentat och jullov =)

Så då var tentorna gjorda och jag får äntligen leka med min nya blogg =) Det kommer alltså antagligen komma upp massa saker nu som jag har velat lägga upp men inte hunnit. Nu är det bara att se om jag klarar av det här med bloggande, kan väl inte vara så svårt =)


Så var skall jag börja...

Kan börja med min KitchenAid som jag fick som väldigt förtidig födelsedagspresent av mig själv =)

Innan jag köpte denna magiska maskin så bakade jag förståss ändå. Här kommer ett av mina tidigare verk som jag blev väldigt nöjd med, nämligen Krokantrullarna

De blev väldigt goda, kanske skall lägga upp receptet men kommer inte ihåg det just nu, kanske kommer senare.


Så i onsdags var det min födelsedag detta var några av presenterna jag fick;

Kakfat från Laura Ashley och karaffen är från Eva solo.
Om jag hade haft kakfatet då jag bakade krokantrullarna hade ni säkert fått se en fin uppläggning på det istället men det får bli nästa gång.


Så vad har jag mer gjort på senaste tiden, pysslat med julkort som förövrit skall skickas idag. Skall bara göra några fler först =)


Måste också dela med mig av det jag läste på min pojkvänns systers blogg igår. Hon hade länkat till en sida (http://www.pipstudio.com) med helt underbara grejer.  Till min stora förvåning så råkade jag hitta grejer jag ville ha:
Ett helt underbart påslakansätt, måste undersöka hur jag kan bli ägare av ett sådant här =)
Det fanns väldigt många fler fina saker men tror att jag skulle fylla hela bloggen om jag tog med alla.


Nu har jag nog skrivit klart mitt första inlägg =)

Välkommen till min nya blogg!

Då har även jag skaffat en blogg, vet ännu inte vad som kommer dyka upp här, men säkert blir det både mat och bak =)

RSS 2.0