Citronfromage
Detta receptet räcker till att fylla en rund tårta (24 cm), det blir ett ganska tjockt lager. Detta recept skulle du kunna göra ensamstående och servera med lite bär till, eller en bärmousse.
Ingredienser:
♥ 4 blad gelantin
♥ 4 äggulor
♥ 100gr strösocker
♥ 1 st citron
♥ 3 dl vispgrädde
Utförande:
Blötlägg gelantinet enligt anvisningarna på förpackningen. Vispa ägggulorna och sockret tills det blir vitt och pösigt. Tvätta citronen väl, tex med potatishandskar, rulla sedan citronen mot bänkytan så att du får ut maximalt av saften. Riv citronen, dela och pressa den. Citronskalet blandas ner i saften. Smält de mjuka gelatinbladen i tex en kopp i ett varmt vattanbad. Då gelatinen har smällt tillsätt den pressade citronen och citronskalet - rör om. Häll i gelatin-citronblandningen i de vispade äggulorna och sockret - rör om. Vispa grädden, relativt hårt och rör ner denna i fromage smeten - blanda väl.
Vänta en liten stund med att fylla tårtan, men fromagen stelnar ganska snabbt så vänta inte för länge =)