Hallonmousse

Hallonmoussen räcker att fylla ett ganska tjockt lager i en tårta, den passar också ypperligt att göra som enskild mousse som till exempel kan serveras i några fina glas, kanske till och med tillsammans med en choklasmousse.


Ingredienser:

♥ 200 g frysta hallon
♥ ca 1 dl florsocker
♥ 100 g färskost
♥ 4 gelatinblad
♥ 2 dl grädde

 

Utförande:

Lägg de frysta hallonen i en kastrull och låt koka upp, koka i 2 min. Låt hallonmoset svalna lite och blanda sedan ner hälften i färskosten, blanda därefter i florsockret. Blötlägg gelatinbladen enligt förpackningen. Vispa grädden. Smält gelatinbladen i den andra delen av hallonmoset (låt inte hallonmoset svalna för mycket för då smälter inte gelatinet),låt svalna.  Blanda hallonmoset med hallon-färskostblandningen och tillsätt sedan grädden, rör om försiktigt (tills allt är homogent). Låt stelna lite i kylskåp innan du fyller tårtan.

 

Tips till då du "fyller" tårtan: Tag den understa botten och lägg tillbaka den i formen som du bakade den i. Om hallonmoussen bara får stelna lite kan man hälla den på den nedersta tårtbotten, lägg även på nästa tårtbotten som lock. Förvara sedan formen övertäckt i kylskåp, det går ofta utmärkt att bara lägga en tallrik på formen. Moussen kommer nu att få samma storlek som tårtan och dessutom får tårtan en fin och jämn kant.

 

Om man vill ha en helt slät hallonmousse (kanske finare i moussetårtor) kan man passera hallonen.Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0