Vaniljsmörkräm
♥ 1/2 dl vatten
♥ 1 dl strösocker
♥ 1 medelstort ägg
♥ 100 g rumstempererat smör + 100 g rumstempererat margarin (det går bra att använda 200g margarin)
♥ 2 msk vaniljsocker
♥ ca 1 tsk vaniljpulver
Utförande:
Börja med att göra en sockerlag genom att koka upp vatten och socker tillsammans. Ca hälften av sockerlagen används men andra halvan kan användas i saft, drinkar eller till andra desserter. Sockerlag håller om den förvaras i kylskåp.
Vispa ägget mycket fluffigt. Sätt vispen på en konstant låg hastighet och blanda ner smör och margarin bitvis, vaniljsocker och vaniljpulver. Nu skall hälften av den kokande sockerlagen tillsättas. Tillsätt denna i en tun stråle under vispning. Det kommer se ut som om smeten skär sig men öka hastigheten och vispa på medelhastighet i ca 25-30 min. Smörkrämen skall vara fluffig och färgen är mer vit än gul. Överbliven smörkräm kan förvaras i kylskåp.
♥ 1 dl strösocker
♥ 1 medelstort ägg
♥ 100 g rumstempererat smör + 100 g rumstempererat margarin (det går bra att använda 200g margarin)
♥ 2 msk vaniljsocker
♥ ca 1 tsk vaniljpulver
Utförande:
Börja med att göra en sockerlag genom att koka upp vatten och socker tillsammans. Ca hälften av sockerlagen används men andra halvan kan användas i saft, drinkar eller till andra desserter. Sockerlag håller om den förvaras i kylskåp.
Vispa ägget mycket fluffigt. Sätt vispen på en konstant låg hastighet och blanda ner smör och margarin bitvis, vaniljsocker och vaniljpulver. Nu skall hälften av den kokande sockerlagen tillsättas. Tillsätt denna i en tun stråle under vispning. Det kommer se ut som om smeten skär sig men öka hastigheten och vispa på medelhastighet i ca 25-30 min. Smörkrämen skall vara fluffig och färgen är mer vit än gul. Överbliven smörkräm kan förvaras i kylskåp.
Kommentarer
Trackback