Surdegsbröd

Hej!
Som alla andra har även jag blivit inspirerad av denna surdegstrend, så i fredags var jag bara tvungen att prova. Jag hade tidigare fått en start på en surdeg av min mor, så det var bara att börja baka.
Min jäst:


Om ni inte har testat att baka surdegsbröd så bör ni vara beredda på att det tar ett tag, men sån tur så är det väntan som är längs. I torsdags kväll satte jag start-degen för att jäsa under natten. Jag hade bestämt mig för att jag ville baka ett bröd med tranbär och hasselnötter i, vilket förresten är en helt underbar kombination. Så på fredags morgon gjode jag själva degen och lät den jäsa hela dagen. Runt kl sju såg den ut såhär:



Då var det dags att själpa över degen på ett mjölat bakbord och dela den i två. Därefter fick den jäsa på plåten under jäshandduk ytterligare nån timma.


När jag inte orkade vänta längre =) så satte jag in bröden i ugnen i ca 40 min på 200 grader.
Så här blev resultatet:























Är nöjd att jag lyckades och att bröden blev "goa" =)
Kram // M


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0