Tävling, hoppas jag vinner =)

Jag tävlar om en underbar plåtburk från IDe-A hos Sockertussen.
Tävla här du också!

Broccoli & Fetaostgratäng

Hej Hopp, här är ett av mina vegitariska favoritrecept enkelt att laga och väldigt gott att äta.



Recept:

Ingredienser:

♥ Broccoli (jag brukar ha två huvuden på 250g styck)
♥ 500 g pasta
♥ 1 msk smör
♥ 1 paket fetaost ca 200g

 

Gratängsås:

♥ 25 g smör eller margarin
♥ 1 gul lök
♥ 1 vitlöksklyfta
♥ 2 msk vetemjöl
♥ 6 dl mjölk
♥ 1 grönsaksbuljongtärning
♥ 1 krm riven muskot

♥ Salt & Svartpeppar

 

Utförande:

Sätt ugnen på 225°.
Skär broccolihuvuderna i lagom stora delar och koka dem i nån minut i lättsaltat vatten. Enklaste sättet att känna om broccolin är klar är att känna efter med en potatissticka, de skall vara mjuka i mitten fast ändå ge lite motstånd.

Koka upp pastan. Samtidigt som pastan kokar bereds gratängsåsen. Börja med att hacka löken, häll över löken i en kastrull och tillsätt smöret (eller margarinet), stek löken tills den får en gullene färg. Nu skall mjölet tillsättas, det är ganska lätta att bränna mjölet detta brukar jag undvika genom att antingen eller både och ta bort kastrullen från plattan och tillsätta två deciliter mjölk, sätt tillbaka kastrullen på plattan och låt koka upp. Precis när det kokat upp tillsätter du en deciliter mjölk och denna proceduren följer du tills du tillsatt alla sex decilitrarna. Tillsätt kryddorna och låt såsen puttra på låg värme i nån minut, rör om då och då. Smula fetaosten.

Pastan och broccolin blandas med fördel om innan i gratängformen därefter hälls gratängsåsen på och den smulade fetaosten strös ut sist över allt annat. Sätt in gratängen på mittersta falsen i ugnen i 10 min.

Bon Appetit // M
RSS 2.0