Sockerkaksbottnar

Receptet räcker till en 24 cm form.

 

Ingredienser:

♥ 4 ägg
♥ Vetemjöl
♥ Socker
♥ 1,5 tsk bakpulver

Utförande:

Ta fram 3 st likadana, likastora glas. Knäck äggen i ett av dem. Häll upp lika mycket socker i det andra glaset och lika mycket mjöl i det tredje. I det tredje glaset tillsätts också bakpulvret.

Sätt ugnen på 175°. Vispa samman sockret och äggen tills det blir vitt och pösigt, vispa länge för att få en luftig kaka. Rör ner innehållet från det tredje glaset försiktigt i ägg-sockerblandningen. Stjälp upp smeten i en smörad och brödad form. Grädda på nedersta falsen i ca 25-30 min. Känn med en brödsticka så att kakan inte är kladdig. Öppna aldrig ungsluckan under de första 20 min för då riskerar tårtan att sjunka ihop.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0