Passionfruktsmousse

Ingredienser:

3 gelatinblad
1 dl passionsfruktkött (2-4 frukter)
250 g kesella
2 ägg
1 dl strösocker
2 dl vispgrädde

Utförande:

Förbered gelatinbladen enligt anvisningarna på förpackningen. Gröp ur passionsfrukterna och blanda med kesellan (om du vill kan du passera bort kärnorna, men jag valde att inte göra det). Ta upp gelatinbladen ur vattnet och smält dem på låg värme i mikron. Separera äggen, äggulorna rör du ned tillsammans med gelatinet i passionsfruktkesellasmeten. Vispa nu äggvitorna till ett hårt skum, tillsätt sockret under vispningen. Vispa upp grädden, ganska hårt. Tillsätt grädden till kesellasmeten och rör om försiktigt, tillsätt därefter äggviteskummet rör om. Häll över fyllningen på en tårtbotten och förvara i kyl så att moussen får stelna.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0